Wat is Accessible Gaming?

Accessible Gaming is een toegankelijk platform waarop alle informatie over verschillende gaming hulpmiddelen vlot beschikbaar is. Iedereen kan eenvoudig zijn gewenste hulpmiddel bestellen op onze webshop en ook advies verkrijgen over welke aanpassing de meest gepaste oplossing zou zijn in een specifieke situatie. Wij willen iederéén (terug) aan het gamen krijgen, ongeacht de beperking!

Ons verhaal, en dat van Rémi

 

Op 7 juli 2022 veranderde ons leven en dat van ons zoontje Rémi voorgoed. Tot die dag was Rémi een gezonde en vrolijke baby van 11 maanden, maar na een onverklaarbaar herseninfarct werden aan onze zoon nog weinig kansen gegeven. Na een levensreddende operatie en 5 weken bang afwachten kwam Rémi geleidelijk aan terug bij ons.

Momenteel heeft ons zoontje een volledige hemiplegie aan de linkerkant waardoor hij zijn linkerarm niet meer kan gebruiken. Hij heeft ook een visuele beperking. We zitten volop in het revalidatietraject en hopen elke dag op verbeteringen. Wij blijven vechten en ons best doen als ouders, waardoor we nu al naar oplossingen aan het zoeken zijn voor (toekomstige) problemen in Rémi’s leven.

Zo vond Kevin, de papa van Rémi, het erg jammer dat Rémi nooit een optimale game-ervaring kon genieten. Hij zocht naar een manier om tòch aangename vader-zoon game-momenten te beleven. Zo begon onze zoektocht naar aanpassingen en hulpmiddelen in het gamen.

De papa van Rémi is ook gekend in de IT-wereld als een probleemoplosser en wil graag zijn zoon, en waarschijnlijk ook zoveel anderen, vooruit helpen. Kevin is IT’er en gamer in hart en nieren. Deze mix zorgde ervoor dat hij actief actief op zoek is gegaan naar aanpassingen en hulpmiddelen bij het gamen. zodat dit (terug) een dagelijkse bezigheid kan worden van mensen met beperking.

Met dit project willen wij mensen hun plezier in het gamen teruggeven en hen terug laten genieten. Wij geloven heel sterk dat gamen bijdraagt tot het mentale en sociale welzijn van de mens en dat het helpt bij het verbeteren van motorische vaardigheden.

Onze missie is levens veranderen op een positieve manier. Wij willen tonen dat gamen heel toegankelijk kan zijn en dat vrijwel iedereen met het juiste hulpmiddel kan gamen op eender welke console of systeem. We willen meer bewustzijn creëren rond het onderwerp en zoveel mogelijk enthousiastelingen vinden om deze missie mee te ondersteunen in België.

Om ons verhaal en missie beter te kunnen ondersteunen werd Voor Rémi VZW opgericht. Hierdoor kan iederéén helpen om levens te veranderen. Meer info vindt u op www.voorremi.be

Ga naar de inhoud